sâmbătă, 28 februarie 2009

Croiava invinsa in "Dealul Copoului"



Prietenii ma stiu ca un mare impatimit al sportului cu balonul rotund ,fotbalul,fapt dovedit si de diversele competitii la care am participat.Politehnica Iasi, candva o mandrie pentru noi iesenii datorita performantele si pentru valorosii jucatori pe care i-a dat,precum:Pancu si Cristea, a avut astazi primul meci din returul campionatului al Ligii I .Politehnica Iasi a invins pe Universitatea Craiova cu 1-0, in etapa a XVIII-a . Unicul gol al partidei a fost marcat de Cristi Bratu, in minutul 56, cu un sut bine plasat, din 15 metri, dupa o centrare de pe partea dreapta a fundasului Buta. Universitatea Craiova a ramas in inferioritate numerica in minutul 22, dupa ce fundasul Mitchell a primit rosu, pentru cumul de cartonase galbene. La inceputul meciului fanii ieseni au afisat mai multe bannere cu mesajele: "O iubire alb-albastra, mereu in inima noastra"; "Aratati ca aveti valoare, salvati-va de la retrogradare"; "Singurul nostru simbol este Poli din Copou".Parerea mea este ca fanii echipei iesene, nu putini la numar ,nu ar fi ajuns in situatia de a scrie asemenea mesaje daca Poli ar fi avut un patron dispus sa puna la bataie bani pentru a-i investi in echipa;insa acest lucru este imposibil datorita conditiilor impuse de Gheorghe Nichita ,deoarece doreste cu orice pret ca aceasta echipa sa fie condusa de el,care din surse neoficiale doreste ca echipa ieseana sa retrogradeze pentru a o cumpara atunci cand pretul acesteia automat va scadea;fiind stiut faptul ca acesta nu va mai avea nici o sansa la alegerile locale din 2012 doreste sa se foloseasca de echipa in acele alegericum de latfel a si facut-o in precedentele alegeri.Imi doresc foarte mult ca aceasta echipa sa faca performanta insa cu un asemenea om la carma ei mi se pare imposibil. Sau ma insel eu?
De partea cealalta, suporterii echipei oltene au afisat un banner in memoria portarului Cristian Neamtu cu mesajul: "Sapte ani cat sapte zile, nimeni n-a uitat de tine". La partida de pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi au asistat aproximativ 7 mii de spectatori, intre care s-au aflat si 50 de fani ai oaspetilor.








vineri, 27 februarie 2009

Asociatia Studentilor Chimisti Ieseni




Cu ocazia zilei de 1 martie,prima zi a primaverii,"Asociatia Studentilor Chimisti Ieseni" a carui presedinte este subsemnatul,va distribui aproximativ 300 de martisoare studentilor ieseni, urandu-le in felul acesta o primavara cat mai fericita si un an nou(an nou pentru ca este inceputul unui nou an agricol)cu cat mai multe impliniri in plan profesional.

Astăzi, se obişnuieşte ca fiecare să-şi aleagă o babă, şi cum va fi vremea în acea zi aşa va fi pentru el restul anului. Obiceiul se cheamă „pusul babelor”, dar semnificaţia lui e alta: după cum e vremea în acea zi, aşa e şi firea omului, caracterul său moral.Una dintre cele mai importante mituri ale traditiei romanesti o constituie:Babele sau zilele Dochiei .In jurul acestui personaj mitologic s-au nascut mai multe povesti, fiecare intruchipand-o pe Baba Dochia in mai multe ipostaze. Despre una dintre variante se afirma chiar ca ar sta la baza etnogenezei poporului roman. Este vorba despre mitul "Traian si Dochia". Se spune ca Dochia, fata lui Decebal ii cade draga lui Traian, cuceritorul Daciei. Urmarita de trupele lui Traian, ea se ascunde in munti impreuna cu oile ei, unde se transforma intr-o batrana cu oi cu ajutorul Maicii Domnului (sau de Zamolxis in unele surse).