duminică, 19 iulie 2009

Se completeaza Tabelul lui Mendeleev


Multi cercetatori spun ca este mult mai greu, aproape imposibil intr-o viata, sa descoperi un element chimic, decat sa descoperi un compus chimic; dovada, si sutele de compusi chimici ce se descopera zilnic; iata ca acum asistam la introducerea unui nou element chimic in Sistemul Periodic(Tabelul lui Mendeleev).

Oamenii de ştiinţă au anunţat adăugarea unui nou element greu, numit copernicium, în Tabelul lui Mendeleev. Noul element, cu simbolul Cp, este numit după astronomul Nicolaus Copernicium care a dedus că planetele se rotesc în jurul Soarelui.
"Noul" element nu este nou, acesta fiind descoperit în urmă cu 13 ani, într-un laborator nuclear german, dar a primit acceptul abia în luna iunie a anului curent. Timp de 13 ani Copernicium-ul a fost cunoscut drept elementul 112.
Orice adăugare la tabelul periodic trebuie să fie aprobată de "International Union of Pure and Applied Chemistry" (IUPAC), organizaţie care va aproba definitiv modificarea după şase luni de dezbateri între oamenii de ştiinţă.(sursa: realitatea.net)

2 comentarii:

  1. Macar in domeniul chimis sa fim buni in ciuda faptului ca guvernul basescian a uitat complet de domeniul asta, tot mana de chimist trebuia sa fie si pe rezervele de petrol din marea neagra...:)))))))))).....nici pe ala nu-l mai avem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi a placut chimia inca din liceu si astfel am putut sa descopar multe lucruri interesante in ceea ce priveste stintele exacte .Am ales acest lucru sa studiez si in timpul facultati. Admir faptul ca ai ales sa aduci lucruri de noutate pe acest blog, Adina Berbunschi

    RăspundețiȘtergere