joi, 28 mai 2009

HRISTOS S-A INALTAT !



Creştinii ortodocşi serbează, astazi, Înălţarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere, zi în care în toate bisericile, mănăstirile şi catedrale ortodoxe din ţară şi străinătate sunt pomeniţi eroii români, potrivit Patriarhiei Române.
Slujbele de pomenire vor fi oficiate după Sfânta Liturghie şi la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului.Este o fapta inteleapta ca sa ne aducem aminte de toti cei ce s-au jertfit pentru dreapta credinta, pentru tara si neamul romanesc.
Citind un articol dintr-un ziar, unul dintre cititori spunea ca prin celebrarea in aceeasi zi a Zilei Eroilor cu Inaltarea Domnului, se incearca "eclipsarea" importantei acestei zile; tin sa precizez ca nu mai suntem inainte de '89 cand lui Mos Craciun i se spunea Mos Gerila s.a. aceasta celebrare nu a fost impusa de o anumita persoana ci intreaga comunitate este partasa la aceste manifestari; continui sa cred ca traiesc intr-o tara in care libertatea, dreptul la opinie ale omului sunt mai presus de orice;
HRISTOS A INALTAT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu